top of page

Hoe straks te werken met deze corona crisis, vanuit angst of ….

Vandaag had ik de behoefte om te schrijven, vanuit mijn gevoel over dingen die ik om me heen zie en in forums lees! Over deze rare tijd waar we in zitten en waar ook tuurlijk ik mijn gedachten laat gaan van: "Hoe ga ik straks weer starten? Hoe kan ik 'veilig' werken, maar ook bij mezelf blijven en werken vanuit gevoel, intuïtie, warmte en liefde!"


Waar ik eerst actief wordt in wat nu kan, wordt ik later passief in wat nu nog niet kan. Je kan je wel nu voorbereiden vanuit aannames, speculatie, emoties om rechtsaf te slaan, terwijl straks blijkt dat we linksaf moeten slaan of gewoon zoals normaal toch onze weg kunnen vervolgen.


Als HSP-er en met mijn nodige bagage, ben ik de laatste jaren ontzettend in ontwikkeling geweest en moest echt mijzelf vinden. Daarin doe ik stappen vooruit en soms weer achteruit, maar ontdek ik, wie ik ben, hoe ik wil leven en daarnaast ook wil werken! Een zoektocht naar mijn identiteit, puzzelstukjes die vallen en ontmoetingen met mensen die ik juist op dat moment nodig had en heb om verder te komen. Weer leergierig om juist ook mensen te kunnen helpen die een vergelijkbaar pad bewandelen of (chronische) pijn hebben en vastlopen in het huidige systeem en vaak te horen krijgen: "leer er maar mee leven"


Mijn ideaal beeld is om een praktijk te hebben waar ik multidisciplinair mensen kan helpen, zowel fysiek als mentaal! Te begeleiden op meerdere fronten, zodat je weer je balans vindt en daarin te coachen. Belangrijk vindt ik persoonlijke aandacht, een aanpak op maat, vertrouwen, luisterend oor, eerlijk zijn, verbinding en onder andere werken vanuit intuïtie en zuivere energie.


Deze corona crisis doet een hoop en zijn ook leer lessen voor mijzelf. Ja, ook ik raak hierdoor uit balans en wordt overspoelt, maar zie ook wat er gebeurt in mij. Dat ik moet gaan stil staan en relativeren. Als HSP-er voel je de spanningen om je heen en helaas kan ik mijzelf niet altijd hiervoor wapenen, omdat je onverwacht overspoelt wordt door onrust en niet zicht hebt op waar het vandaan komt. Achteraf denk je: "ow ja, logisch" en snap je het of niet! Bij mij uit zich dat meestal in acute heftige lichamelijke ongemakken en pijn, ik moet dan echt even reflecteren.


Het uit balans raken is een normale flow van het leven. Altijd zal je dingen mee maken zowel positief als negatief, maar het gaat erom: hoe ga je ermee om en hoe snel leer je iets te herkennen en zie je: "Hey ik ben getriggerd" soms duurt dat wat langer, soms heb je een ander nodig die even helpt dit in balans te brengen en het mag er ook allemaal gewoon zijn, niks is goed of fout!


Wat mij verbaasd omdat ik in meerdere beroeps en vak forums sta is hoe anderen handelen en nee, ik veroordeel hun niet en dit is puur mijn eigen mening en interpretatie, maar de door hun gemaakte gekke sprongen, althans dan vindt ik!

Daar leer ik eigenlijk wat ik wel/niet wil. Ook zie ik waar ik nu sta en een paar jaar geleden stond en ben ik eigenlijk gewoon enorm trots om mezelf!


In het verleden zou ik ook 1000 scenario's en oplossingen zoeken, terwijl ik nu weet dat je soms even stil moet blijven staan en moet na gaan of het voor nu zin heeft, want als je niet de feiten hebt of de informatie die daadwerkelijk nodig is dan besteed je een hoop tijd aan iets wat misschien niet van toepassing is en is handelen vanuit 'instant emotion' niet handig. Eerst maar even relativeren en vooral adem halen!


Wat natuurlijk de hoofd issue is in de forums is bijvoorbeeld geld en de subsidies. Waar helaas een hoop van de masseurs buiten de boot vallen, wat overigens enorm klote is, maar waar is het geduld gebleven? Er moet namelijk het liefst nu een oplossing zijn en ook dan maar binnen 24 uur het liefst geregeld zijn. Euhhhh ja, zou fijn zijn, maar is dat realistisch? Daarnaast zie ik een hoop collega's die aanpassingen doen in hun praktijk, dat ik twijfel of een klant dit wel wilt! Wil je zo wel werken? De meest gekke dingen zie ik voorbij komen dat ik denk is dit een soap? Is dit echt? Iedereen geeft elkaar advies, heeft een mening. We moeten dit en we moeten dat! Terwijl ja, er worden protocollen gemaakt door diverse organisaties en er zijn al een paar richtlijnen, maar dat zijn richtlijnen! En ze zijn er nog mee bezig, dit is voor iedereen een nieuwe situatie en vanuit mijn visie is een richtlijn niet de weg die je moet bewandelen, het is een hulpmiddel.


Sommigen denken niet meer voor zichzelf en laten zich leiden door aannames en angst. Kunnen niet lezen en hebben geen geduld! Waar discussies oplopen en ik me verbaas dat bijvoorbeeld mindfulness coaches, stress coaches, masseurs, therapeuten die vanuit holistisch of spiritueel oogpunt werken, aparte maatregelen nemen of soms zo gek uit de bocht vliegen dat het staat haaks op hun werk staat. Gelukkig zie ik er ook, die wel gewoon even stil staan en dus heel bewust worden van hoe zij willen werken of gewoon even afwachten en bij zichzelf blijven.


Nogmaals dit is geen aanval, al heb ik vandaag gewoon de behoefte dit te delen en hoe ik er tegenaan kijk. Er zullen straks vast protocollen komen waar ook ik me aan moet houden, maar het hangt er echt vanaf wat dat zal zijn of ik op die manier wel wil werken.


Mijn beeld ... tot nu toe en wat ik zei, ik weet het nog niet precies. Natuurlijk laat ik mijn gedachten hier af en toe ook over gaan. Voor mij is vertrouwen belangrijk, wederzijds dus eerlijkheid van mijn kant en van jouw kant. Jij komt niet als je ziek bent, verkoudheidsklachten hebt. Twijfel je dan neem je contact op en overleggen we.. en indien nodig verzetten we de afspraak, hierin veranderd er dus eigenlijk helemaal niets want bij koorts en griep mocht je al niet komen, al komen hier dan lichte verkoudsheidklachten bij en dat geldt ook voor mij.


Hygiene, je komt schoon gedoucht en ook ik let op mijn hygiene, maar dat deden we toch al? Ik zorg dat mijn materialen en praktijkruimte schoon zijn, ook hierin veranderd dus niets, aangezien ik dat al erg belangrijk vond en nog steeds vindt. Ja, ik was de handdoeken na elke klant, maak de materialen altijd schoon na elke klant, dweil de vloer tussendoor extra als iemand op blote voeten had gelopen. Voordat ik ga masseren maak ik altijd de ruimtes schoon als hal, toilet en praktijkruimte. Enige verschil is dat ik desinfectie bij binnenkomst en in de massage ruimte heb staan en graag wil dat je even je handen desinfecteert als je binnenkomt.


Van de week was ik bij de tandarts en daar nam de assistente bij binnenkomst mijn temperatuur op ... tja heeft dat zin? Ga ik dat doen? Ik weet het niet! Maar misschien vindt jij dat wel fijn als ik dit zou doen?


Voor wie vaker bij mij is geweest weet hoe ik de tafel opdek en dat ik 2 badstof hoezen heb. 1 die mijn elektrische deken op de plaats houd en 1 met ook stof door het gezicht gat, die ik steeds verschoon. Waar een kussentje voor het comfort tussen ligt, daarover ligt een extra handdoek en erop een wegwerp face cover, dat was al voor hygiene in verband met make-up en dergelijke.


Nu heb ik als kussentje wel een siliconen besteld omdat ik deze makkelijk kan afnemen. Je ligt daar niet direct op, maar dit is toch handiger dan velours en je ligt toch nog steeds lekker zacht!


Wellicht dek ik mijn tafel straks maar voor 2/3 op en de hoofdsteun niet.

(Zie plaatje hiernaast) Dan met handdoek van mij of die je zelf mee neemt en wegwerp face cover erover.


Ik vindt het belangrijk dat jij je er goed bij voelt en dat je ook gewoon comfortabel ligt!


Vandaag moest ik lachen in een forum, dat iemand een douche gordijn boven de tafel hangt tegen het spatten en voor veiligheid! #really?! nou dat ga ik dus echt niet doen! Iemand anders zei: "ja, dan ook iets onder het gat, plastic zak :-)" zie je het al voor je?


Water zal ik ook gewoon blijven aanbieden na afloop, dat is toch gewoon een stukje service. Misschien alleen dan in een papieren bekertje of meeneem flesje. Ook dat weet ik nog niet! Komt tijd, komt raad!


Mijn handen waste ik sowieso zo al voor en na de massage, en dan rijst de vraag: "werken met mondkapje en handschoenen?" Ook hier ben ik voor mezelf nog niet over uit, heb ze wel besteld! Maar meer voor sommige voetjes ;-) die ik graag mee wil behandelen en soms niet kan wegens plekjes. Of stel dat ik een keer een wondje hebt aan mijn handen. Ik gebruikte al weleens Latex handschoenen, maar dat werkte niet dus nu poging met nitril alleen indien nodig. Maar ik wil als ik jou masseer, jouw lichaam, huid, spieren en energie kunnen voelen, voor die behandeling op maat en te kunnen doen waar ik goed in ben!


Weet je hoe warm ik het soms krijg als ik jullie masseer? Ik masseer vaak de ruimte 1 a 2 graden omhoog in temperatuur hahaha dus ik moet goed kunnen "aarden" en ademen. Wat doet het met de energie, als ik mijzelf helemaal ga inpakken met plastic, ik krijg het nu al benauwd!


Jullie weten, waarvoor je bij mij komt en ja, gezondheid en veiligheid is belangrijk, maar gaan we dan naar een maatschappij waar aanraken verboden wordt? of iets engs? Of waar je behandeld wordt als een besmettelijk iets? Laten we met verstand handelen en wel waar we kunnen: veiligheid voorop zetten en de zwakkere beschermen, door open en eerlijk te zijn en te communiceren kom je al heel ver en verantwoording nemen thuis te blijven als je niet fit bent, want ik wens niemand Corona toe.


Carenetics, Massage, Coaching, Sport, Nieuwegein
Aanraken is een levensbehoefte!

In het begin heb ik wel vrij snel geschakeld, met het geven van sportlessen, naar het online geven van lessen want ja, als ik wel iets kan oplossen in het nu dan doe ik dat ook. Hiervoor moest ik wel echt uit mijn comfortzone. Tja, je staat met een video wel in the picture en ik kijk totaal anders naar mijzelf, dan dat een ander dit natuurlijk doet en dat is best wel confronterend. Daar sta je dan in je woonkamer met de spullen aan de kant en een hond die soms door het beeld heen loopt, al vindt ik dat niet eens zo erg. Maar ik wilde verbinding houden en toch een manier vinden om met mijn sport dames door te gaan. Dan is het een kwestie van gewoon doen, proberen en kijken of dat werkt. Gelukkig vonden een aantal dit erg fijn en maken er gelukkig gebruik van en zo hebben we toch contact.


Ik leer hierin weer lief te zijn en blijven voor mezelf en niet te kritisch al vindt ik dat erg moeilijk soms, want ik ben ook een perfectionist en heb mijn issue's, that's life :-) hoort erbij!


Gelukkig krijg ik op mijn kop als ik tegen een vriendin zeg, kijk ik heb weer een video gemaakt, maar pff heb vandaag wel een plofkop of die shot nou daar zie je mijn vetrol en mezelf onnodig omlaag haal, want die dagen heb ik ook. Dus verstand op 0, ego uit en gewoon doen! En dan ben ik toch weer trots, dat ik het uiteindelijk wel heb gedaan ongeacht het eind resultaat, het is voor mij ook nieuw en moet het ook uitvinden maar het is met een goede intentie gedaan en wordt gewaardeerd door mijn deelnemers, die mij daarmee weer energie terug geven. Nee, ik hoef niet perfect te zijn, maar juist mezelf! #lastig #uitdaging #bewustwording #confonterend


Deze tijd is raar maar we kunnen er wel enorm veel van leren! We kunnen van onszelf leren, van onze omgeving en wat we wel en wat we niet willen.


Voor nu leg ik dit weer allemaal even naast mij neer, los laten wat ik NU niet per direct kan veranderen! Blijven relativeren en bij mezelf blijven en vanuit rust en balans keuzes maken en me niet laten opjagen. Erover nadenken af en toe, ja dat wel! Maar als kip zonder kop gaan handelen. Nee, dat niet! Ik heb in ieder geval even lekker van mij af geschreven en dat lucht op!


We gaan het allemaal zien en komt tijd, komt raad! Voor nu schijnt de zon, dus ik ga even lekker genieten van een wandeling met de hond!


Blijf veilig allemaal, maar laat je niet gek maken en sta stil als je het even niet meer weet ;-)


Veel liefs Kiki


Carenetics Sport, Massage en CoachingMeer blogs lezen? Neem een kijkje op https://www.carenetics.nl/blog

Hier vindt je onder andere een blog over: Wat is stress nou eigenlijk en over bijnieruitputting


Carenetics Sport, Massage en Coaching

030-6664100 / 06-12130115


162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page