top of page

Massages

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een massage op de huid, waarbij een warme olie wordt gebruikt.

De huid en spieren ontspannen zicht door middel van zachte tot harde knedingen, strijkingen en fricties.

 

Deze massage:

Stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af, verbeterd de spierfunctie en stofwisseling van de spieren, ontspant

harde gespannen en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, vermindert stress. de ademhaling wordt regelmatiger en de hartslag rustiger.

Klachten waarbij ontspanningsmassage kan worden toegepast zijn onder andere: pijn, stress, spanning, hoge spierspanning, vermoeidheid, blokkades in weefselspanning.

De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

Deep Muscular Technics

Een massage waarin onder andere manipulatie, deep tissue, bindweefsel en triggerpoint behandeling zit.

Deze massage is onder andere geschikt bij nek- en schouderklachten, rugpijn, rsi, hoofdpijn en migraine.

Deze behandeling is behoorlijk stevig, er wordt diep op de spieren en peesplaten gewerkt.

Dit kan voor sommige gevoelig en/of pijnlijk zijn en is daardoor ook niet voor iedereen geschikt.

Het herstel kan een paar dagen duren, waarbij je een gevoel van beursheid kan hebben.

Het beste is om in een kort tijdbestek even een paar behandelingen te ondergaan, door het intensief en actief masseren van onderliggende lagen zal de klacht afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Sportmassage

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, proactief worden ingezet.

Vaak combineer ik de technieken met de deep muscular technics voor een massage op maat!

Myofascial Thai Release

MTR is de combinatie van Oosterse stretching technieken en weefselmanipulatie, Thaise massage en myofascial therapie.

 

Er wordt gewerkt op de myofasciale lijnen ook wel Anatomy Trains genoemd.

De voordelen van een MTR behandeling zijn onder andere:

 • ontspanning en pijnverlichting

 • vermindering van verklevingen en stijfheid veroorzaakt door het myofasciaal pijnsyndroom

 • verbetert de flexibiliteit

 • verbetert gewrichtsbewegingen

 • verbetert de bloedcirculatie

 • verlicht musculoskeletale pijn

 • verbetert de immuniteit

 • bevordert mentale ontspanning

 • vermindert vermoeidheid

 • verbetert de slaap
   

De behandeling vindt op de grond plaats op een mat of futton, met de kleding aan. (vaak lekker los zittende kleding of sportkleding)

Sommige technieken kan ik ook integreren op de massagetafel.

Reset Technieken uit de Pijn Reset Methode

Verschillende uiterst effectieve hands-on reset technieken voor het direct deactiveren van pijn en triggerpoints.

Geheel pijnloos.

Intuïtieve Massage en Massage op Maat

Geen lichaam is het zelfde en het ene moment kan je behoefte hebben aan een ontspannende massage, maar ook kan het zijn dat je lichaam vast zit en een paar spierknopen toch wel aandacht nodig hebben voor een iets stevigere aanpak.

Ik combineer eigenlijk elke massage wel technieken en bekijk samen met jou, waar op dat moment behoefte naar is! Ook kijk ik indien gewenst naar het geheel, waarom je stress hebt of vast zit en hoe we dit kunnen aanpakken om meer ontspanning en herstel in de toekomst te bieden.

De technieken die ik combineer zijn zowel zacht als stevig en zijn technieken uit de ontspanningsmassage, sportmassage, deep Musculair technics (DMT), curatieve en preventieve stoelmassage, onderarm technieken, fascia release technieken, triggerpointmassage en onder andere cupping therapie!

 

Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart, je gevoel. Je werkt niet volgens een plan of schema vanuit je hoofd zoals de standaard massages, maar je luistert steeds bewust naar wat je wordt ingegeven in je contact met degene die je masseert. Intuïtie kan worden omschreven als een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat je dit van te voren hebt bedacht of beredeneerd.

Ik gebruik onder andere cups, guasha, bamboestokken, klankschalen als stemvorken indien nodig en magnesium olie/gel, daarnaast heb ik ruime ervaring met sport, beweging, houding en coaching als stressmanagement.

Ontwikkeling vind ik belangrijk en daarom volg ik ook regelmatig cursussen, ga naar techniekenavonden en doe research op gebied van mijn vakgebied, kennis die ik weer kan gebruiken voor een Massage op Maat!

(Myofascial) Cupping Therapie

Cupping komt uit de oosterse geneeswijze en wordt onder andere ingezet om spierknopen te ontspannen, doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam makkelijker om afvalstoffen af te voeren.

 

Myofascial cupping is een behandelmethode die zich richt op het opheffen van belemmeringen in de fascia van het lichaam. Fascia is een drie dimensionaal web van bindweefsel die alle structuren zoals huid, spieren, organen, bloedvaten en zenuwen in het lichaam omhult. Belemmeringen in fascia kunnen onder andere leiden naar verhoogde spierspanning, strakke/pijnlijke spieren en bewegingsbeperking.

De voordelen van Fascia cupping zijn dat het weefsel soepel gemaakt wordt en verklevingen oplost. Het bevorderd de lymfe drainage (vocht afvoer). Het bevorderd de genezing van litteken weefsel met name de doorbloeding en de flexibiliteit. Het ontgift en stimuleert de zuurstoftoevoer daarnaast heeft het een positief effect op stresshormonen en voert het afvalstoffen af.

 

Bij cupping stimuleer je dus de bloedtoevoer naar bepaalde gebieden in het lichaam door middel van cups die een vacuüm creëren. je kan de cup laten staan of bewegen over de huid hierdoor komt er veel zuurstof in die delen, waardoor spierweefsel gemakkelijk kan oprekken en ontspant. Cupping is ook ideaal bij het verbeteren en verwijderen van cellulitis en striemen, mits in combinatie met een gezonde levensstijl.

Cupping helpt onder andere bij: nek- en hoofdpijn klachten, migraine, schouder-, rug- en armklachten, blessures, stress gerelateerde klachten, fibromyalgie klachten, behandeling van triggerpoints, bij pijn klachten, spier- en fasciaherstel, bewegingsbeperking, slapeloosheid, verkoudheid, algehele gezondheid verbetering en depressie.

Cupping kan kosteloos ingezet worden tijdens de andere massage behandelingen, indien er geen contra indicaties zijn, maar kan ook als een totale behandeling gegeven worden.

Manuele Wervelcorrectie en Tenniselleboog Behandeling

Manuele wervelcorrecties zijn bedoeld om lichte correcties toe te passen en tevens kan ik een tenniselleboog behandelen.

Beenverschil opheffen is in sommige gevallen ook mogelijk en deze technieken pas ik tijdens de massage toe, zodat u geen aparte behandeling hiervoor hoeft te boeken. 

Bamboe Massage

De bamboemassage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. De massage helpt om afvalstoffen (toxines) af te voeren en de bloedsomloop te verbeteren, ook ideaal bij kramp en triggerpoints, het werkt tegen vermoeidheid en stress en werkt stimulerend als je kracht en energie nodig hebt.

Bamboe massage heeft een zowel ontspannende als activerende karakter en een bijkomend voordeel dat het mij de mogelijkheid geeft diep te werken zonder mijn eigen lichaam extra te belasten, handig bijvoorbeeld tijdens de deep muscular technics maar ook bij de andere massages geeft het masseren met de stokken weer een andere sensatie en beleving.

Doordat de bamboestok niet meegeeft worden de spieren vollediger geraakt en kan dit als een stevige massage aanvoelen. Ik pas overigens altijd druk aan wat voor jou prettig voelt.

Guasha

Guasha is een schraaptechniek, het betekent letterlijk: (Gua) schrapen van ziekten, (Sha) ontstaan door gestagneerde energie.

Het richt zich vooral op het opheffen van deze blokkades door het ontgiften van het bindweefsel, de spieren en gewrichten.


Door het schrapen worden afvalstoffen beter afgevoerd en klachten bestreden.

Op plaatsen waar blokkades in het lichaam voorkomen, verschijnen bloeduitstortingen, die verkleuren van rood tot blauw, soms zelfs zwart.

Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en hoe chronischer de stoornis.

Ik zet Guasha soms in tijdens een behandeling als ik denk dat dit nodig is en altijd in overleg.

Klankschaal Massage / Sound healing

Een klankschaalmassage biedt diepe ontspanning aan het lichaam. De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.

De klankschaalmassage versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam en kan een goede ondersteuning zijn tijdens de andere behandelingen en gecombineerd worden. Ook kan er met stemvorken gewerkt worden.

Zelfs wanneer je wat sceptisch bent, zal je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan.

Nieuwsgierig? Vraag er gerust eens naar als je er bent, ik kan dit toevoegen aan een bestaande massagebehandeling voor een behandeling op maat.

Magnesium Massage

Magnesium werkt bij heel processen in het lichaam o.a. reguleren van de energie huishouding, beter laten functioneren van de spieren, opbouwen van sterke botten, verminderen van de gevoelens van vermoeidheid, voorkomen van het ontstaan van hoofdpijn of het verminderen van hoofdpijn en zenuwpijn.

Qua huidklachten vermindering van bv. eczeem, huid allergieën en andere vervelende kwaaltjes aan de huid.


De meeste mensen die magnesium olie/gel gebruiken doen dit om het functioneren van de spieren te bevorderen en/of om vermoeidheidsklachten te verminderen.


Gebruik je het na bv. sporten zal je minder tot geen spierpijn hebben omdat de spieren zich veel beter ontspannen, magnesium helpt de zenuwen ontspannen.


Het mineraal magnesium is cruciaal voor meer dan 300 enzymen en wordt ook wel het sleutel element genoemd, naast bovenstaande is het ook belangrijk voor:

 

* DNA & RNA: de interne instructies van het lichaam voor het bouwen van eiwitten en nieuwe cellen.

* Mineralen balans: nodig voor het in leven houden en functioneren van de cellen

* Ontspanning van de spieren, bloedvaten & zenuwen

* Helpt de vorming van gezonde botten en tanden

* Verhoging van weerstand tegen stress en spanning

* Goed voor het geheugen en concentratie vermogen

* Overdracht van zenuwprikkels en het juist functioneren van je spieren

* Betere ontspanning en nachtrust

* Burn-out en nog veel meer


Magnesium is ook het anti-stress mineraal, het is nodig om je lichaam te kunnen ontspannen!

Magnesium wordt snel en effectief opgenomen door de huid zonder verlies zoals het geval kan zijn bij de inname van pillen en capsules. Onze huid zal de magnesium opnemen naar behoefte.

Ik combineer technieken voor een massage op maat, waarbij de magnesium extra zal helpen voor ontspanning en herstel.

Tijdelijke seizoen's treatments

Scrubmassage 


Een scrub massage is een ontspannende massage waarbij dode huidcellen en oneffenheden worden verwijderd. Met een zout scrub die ik zelf meng met olie en eventueel etherische olie naar wens wordt de rug of gehele achterzijde gescrubd. De scrub wordt na de massage met warme kompressen verwijderd. Je kan kiezen voor een Scrub & Massage Wellness Treatment of als extra optie scrubben bij een andere behandeling toevoegen.


Deze massage verwijderd dode huidcellen, waardoor uw huid zachter aanvoelt en meer glans krijgt. Het stimuleert de doorbloeding en heeft het een verstevigende werking op uw huid, huidcellen vernieuwen sneller. Na de behandeling heeft u een verkwikkend, aangenaam en verzorgd gevoel.

In sommige gevallen mag er niet gescrubd worden!

 • Als je bent verbrand heeft je lichaam tijd nodig te herstellen en kan scrubben de huid verder beschadigen

 • Bij een muggenbult

 • Na een operatie of bij een wond moet je lichaam ook eerst herstellen, zelfde geld voor verse littekens. Overigens kunnen deze in een later stadium eventueel wel gecupt worden als je last hebt van een litteken.

 • Gebruik je een huid verlichtende crème en probeer je pigmentvlekken weg weg dan is het ook niet goed om die plekken te scrubben

 • Voor of na een chemische lichaamspeeling

Deze treatment is heerlijk in de lente en zomer!

 

Hotstonemassage

 

Een heerlijke en vooral ontspannende massage met warme basaltstenen, dit is gestolde lava. Deze stenen staan bekend om hun vermogen de warmte lang vast te houden, mede door hun hoge ijzergehalte.

 

Hotstonemassage is een weldaad voor uw spieren, er worden eerst een aantal stenen op een deel van uw lichaam gelegd. Dit geeft een aangename en warme ontspanning, vervolgens masseer ik een ander deel van uw lichaam met warme olie, afwisselend met en zonder warme stenen.

 

De combinatie van masseren en de warmte geeft een diep ontspannen effect, ook kan in combinatie met cold stones gewerkt worden.

Warmte werkt ontspannend en kou opwekkend.

 

Een Hotstonemassage helpt onder andere mee met:

 

- het ontgiften van het lichaam

- afvoeren van afvalstoffen

- pijn/stress verlichting

- stimuleren van de organen

- het lichaam meer in balans brengen

 

Hotstonemassage is uitermate goed geschikt voor:

- spanningen

- stress

- gewricht problemen als artrose en reuma

- spijsverteringsproblemen

- verminderde doorbloeding

- fibromyalgie

- aspecifieke spierproblemen

Een heerlijke treatment in de herfst en winter!

Overige

Stoelmassage is ook mogelijk, ook bij bedrijven, feesten of evenementen.

Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte op.

Voor coaching ga naar het hoofdmenu of klik hier, coaching is mogelijk in combinatie met een massagebehandeling.

Mocht je langer dan 3 maanden last hebben van jouw klachten, dan heb je eigenlijk al chronische pijn!

 

Vaak liggen onverwerkte emotie en trauma's hieronder. Lichaam en geest hebben met elkaar te maken en om echt van je klachten af te komen is het nodig om naar het geheel te kijken! Er zullen dan meerdere pijlers aangepakt moeten worden. Heb jij chronische pijnklachten wil ik je even verwijzen naar mijn andere website www.pijnvrijzijn.nl Graag wil ik namelijk de oorzaak aanpakken en niet alleen aan symptoombestrijding doen!

Wil je een behandeling inplannen? Op deze pagina vind je de tarieven.

Lees graag wel even de werkwijze en huisregels door.

bottom of page